La Batalla de la Memòria (2a Edició DVD)

La Batalla de la Memòria (2a Edició DVD)

Benvinguts


Hem creat aquest bloc amb la intenció de donar a conèixer el nostre treball, distribuir-lo i, d'altra banda, crear un punt de trobada, un espai comú en el qual compartir opinions al voltant del documental i les seves històries. Us convidem a veure una peça del documental i us deixem aquest contacte:
labatalladelamemoria@gmail.com
A través d'aquesta adreça podreu adquirir una còpia del documental o contactar amb nosaltres per a la seva projecció o distribució.
La premsa té a la seva disposició la següent adreça:
batallamemoriapremsa@gmail.com

Mario Pons Múria

La Batalla de la Memòria

La Batalla de la Memòria
Portada DVD Batalla de la Memòria

La pel.lícula

“La Batalla de la Memòria” és alhora la història dels nostres avis, soldats de la Guerra Civil Espanyola i la de les avies mares que foren refugiades, però també és la història de totes les generacions que han nascut més tard i que, fins fa ben poc, no han pogut parlar en llibertat ni d’aquest conflicte ni de les seves repercussions.

Aquesta no és només la història d’una batalla, aquesta és la història tant dels que estigueren al front de l’Ebre, com dels homes i dones que patiren la devastació de la guerra des de la reraguarda, però sobretot és la història dels silencies que vingueren després de la Guerra Civil. La repercusió de l’Alçament Franquista, la Batalla de l’Ebre, la Dictadura i una Transició mal resolta, han deixat ferides molt profundes, que en el cas de les Terres de l’Ebre, encara perduren tant en els records de vida dels seus protagonistes, com en l’empobriment i la immigració a la que es veuen abocats els seus habitants en l’actualitat.


trailer

miércoles, 4 de noviembre de 2009

REUS MEMORIMAGES


“LA BATALLA DE LA MEMÒRIA” OBRE EL IV FESTIVAL 
INTERNACIONAL DE CINEMA MEMORIMAGES DE REUS 

http://www.memorimagefestival.org 

“Voldria que la projecció del nostre darrer film al Festival Memorimages de Reus fos un acte d’homenatge a la Memòria Viva de tota aquella generació d'avis i avies de  Reus i rodalies que ha conservat el dur record de la Guerra Civil i les seves conseqüències i ens l’han sabut transmetre de forma constructiva”… ens comenta el  seu director… El film es projecta demà dimecres dia 4 de novembre, a les 16:00h de  la tarde a la sala Santa Llúcia (Rabal de Robuster, 34) de Reus. Mario Pons recorda als ciutadans que la pel·lícula de producció catalana opta al premi del públic que és per votació popular… “la Batalla de l’Ebre es va perdre, però la de la batalla de la memòria encara està per guanyar i és responsabilitat de tots els que estimem la llibertat que així sigui”. 
Amb prop de 100.000 espectadors, en les seves emissions per televisió, la pel·lícula  documental de Mario Pons porta una trajectòria ascendent que arrencà a Tarragona, amb el ple absolut en la seva estrena al Palau de Congressos, concretament el 13 de gener d’aquest mateix any, dia en que setanta anys en darrera (1939) i després  derrotar l’exèrcit popular de la República a la Batalla de l’Ebre, l’exèrcit feixista del general Franco travessava el riu ocupant Tortosa, iniciant així l’ofensiva final cap  sobre Catalunya. Tarragona, Barcelona, Tortosa, Mòra d’Ebre, Flix, Gandesa, la Sènia, l’Aleixar, l’Ampolla… molts de pobles i ciutats de Catalunya han acollit la presentació del film com un punt de trobada de les víctimes locals de la Guerra Civil Espanyola, sempre amb èxit de public i crítica, “una iniciativa de difusió arriscada que, tot i apostant per la internacionalització del film, no ha deixat mai de banda la feina militant de proximitat a la gent, escampant de poble en poble el missatge de pau i superació dels traumes heretats de la Guerra Civil, la repressió de la dictadura i d’una transició democràtica tancada en fals” segons afirma Pons. 

Al mes de maig “La Batalla de la Memòria” participava al MIP-DOC de la ciutat francesa de Cannes, despertant interès de televisions d’altres països i cultures (Televisió Pública de Polònia, TV Unam de Mèxic, la Ceska Televizie de la República Txeca, Slovenija TV…). Després de deu mesos de distribució, la pel·lícula que fa justicia als drets històrics dels que visqueren la batalla més internacional de la nostra Guerra Civil, continua ben viva en l’escena dels festivals internacionals de dintre i fora del nostre país. Ara amb el IV Festival Memorimages de Reus, el film del director ebrenc, aspira també al premi memòries, una nova oportunitat de rebre un 
reconeixement oficial per part del sector.