La Batalla de la Memòria (2a Edició DVD)

La Batalla de la Memòria (2a Edició DVD)

Benvinguts


Hem creat aquest bloc amb la intenció de donar a conèixer el nostre treball, distribuir-lo i, d'altra banda, crear un punt de trobada, un espai comú en el qual compartir opinions al voltant del documental i les seves històries. Us convidem a veure una peça del documental i us deixem aquest contacte:
labatalladelamemoria@gmail.com
A través d'aquesta adreça podreu adquirir una còpia del documental o contactar amb nosaltres per a la seva projecció o distribució.
La premsa té a la seva disposició la següent adreça:
batallamemoriapremsa@gmail.com

Mario Pons Múria

La Batalla de la Memòria

La Batalla de la Memòria
Portada DVD Batalla de la Memòria

La pel.lícula

“La Batalla de la Memòria” és alhora la història dels nostres avis, soldats de la Guerra Civil Espanyola i la de les avies mares que foren refugiades, però també és la història de totes les generacions que han nascut més tard i que, fins fa ben poc, no han pogut parlar en llibertat ni d’aquest conflicte ni de les seves repercussions.

Aquesta no és només la història d’una batalla, aquesta és la història tant dels que estigueren al front de l’Ebre, com dels homes i dones que patiren la devastació de la guerra des de la reraguarda, però sobretot és la història dels silencies que vingueren després de la Guerra Civil. La repercusió de l’Alçament Franquista, la Batalla de l’Ebre, la Dictadura i una Transició mal resolta, han deixat ferides molt profundes, que en el cas de les Terres de l’Ebre, encara perduren tant en els records de vida dels seus protagonistes, com en l’empobriment i la immigració a la que es veuen abocats els seus habitants en l’actualitat.


trailer

jueves, 18 de noviembre de 2010

ÚLTIMA HORA

Lo futur de les Terres de l’Ebre apreta, la feina també… però de moment i mentre acabem d’enllestir lo nostre últim treball documental, us volem avançar en primicia l’última hora de la distribució del nostre darrer film:


“LA BATALLA DE LA MEMÒRIA” FINALISTA EL FESTIVAL INQUIET 2010
“LA BATALLA DE LA MEMÒRIA” ha estat finalista a la SECCIÓ OFICIAL DE LA 6a EDICIÓ DEL FESTIVAL INQUIET DE VALÈNCIA en la categoria de Llargmetratge documental. l'Inquiet és un festival referent en l'audiovisual en valencià, la mostra més clara d'aquesta consolidació la trobem a la Secció Oficial. Els llargmetratges, documentals i curtmetratges que opten a guanyar l'estatueta inquieta seran l'atractiu principal del Festival que se celebra del 17 al 27 de novembre. La projecció tindrà lloc el proper 24 de novembre a les 22.00 h a la Casa de Cultura de Picassent. L’Acte de cloenda i l’entrega de guardons serà el proper 27 de novembre a la casa de Cultura de Picassent. Per més informació visiteu
www.inquiet.org

“LA BATALLA DE LA MEMÒRIA” Al Cicle de documentals “Premis Memorial Democràtic al Memorimage"


El cicle projecta, a l'Espai Memorial Democràtic, els tres films premiats amb el Premi Memorial Democràtic dels darrers anys, començant amb el passi de "La isla. Archivos de una tragedia", el documental guardonat en aquesta cinquena edició del festival, que Reus ha acollit del 10 al 13 de novembre. El Premi Memorial Democràtic s'atorga en el marc del Festival Internacional de Pel·lícules amb Imatges d'Arxiu i premia el millor treball que tracta la memòria de la lluita per la democràcia i els drets humans. Memorimage és un festival internacional i innovador centrat en pel·lícules que incorporen imatges d’arxiu en moviment. Des dels seus inicis, el festival aposta per la importància de la recuperació i conservació del patrimoni audiovisual i pel valor de la imatge en la configuració de la memòria individual i col·lectiva. En aquest sentit, el 17 de novembre es presentarà La isla. Archivos de una tragedia, un documental que aborda la repressió militar i policial a la Guatemala de finals del segle XX. En aquest mateix cicle es projectaran les anteriors pel·lícules guardonades amb aquest premi: La batalla de la memòria, de Mario Pons Múria; guanyadora de la passada edició, i Llach: La revolta permanent, de Lluís Danés, documental premiat l'any 2008. La batalla de la memòria es podrà veure el 24 de novembre. Aquest documental, que va obtenir el Premi Memorial Democràtic i el Premi del Públic del Festival Memorimage 2009, fa una lectura d'una de les batalles més importants de la Guerra Civil: la Batalla de l'Ebre. Es tracta d'una aproximació molt local a un conflicte civil amb implicacions continentals i, al mateix temps, d’una reflexió sobre la universalitat de la violència. Programació Totes les pel·lícules es projectaran a l'Espai Memorial Democràtic a les 19 h.
Projecció de La isla. Archivos de una tragedia: 17 de novembre.
Projecció de La batalla de la memòria: 24 de novembre.
Projecció de Llach: La revolta permanent: 1 de desembre.
Més informació a l’agenda del Memorial Democràtic www.20.gencat.cat/portal/site/memorialdemocratic
DISPONIBLE LA SEGONA EDICIÓ DEL DVD. Inclou: Pel·lícula amb subtítols al castellà i a l’anglès, selecció d’escenes, galeria de fotografies del rodatge i recull de material gràfic inèdit de la Guerra Civil a les Terres de l’Ebre.